Veteranen Intensieve Behandel Unit

De Veteranen Intensieve Behandel Unit (VIBU) maakt deel uit van Vincent van Gogh en is een specialistische behandelvoorziening.

 

Cliëntenprofiel
De VIBU is een open setting met 24-uurs verpleegkundige bezetting. Indien nodig kan er gebruik worden gemaakt van een gesloten crisis-unit.De veteranenkliniek biedt een capaciteit van twaalf bedden.

 

Behandelsetting
Het multidisciplinaire behandelteam biedt therapieën en activiteiten gericht op het verkrijgen van stabiliteit. Door de setting binnen Vincent van Gogh is er specialistische kennis op het gebied van psychodiagnostiek, neurobiologische psychiatrie, agressiehantering, persoonlijkheidsproblematiek, psychotrauma, verslaving  en systeemtherapie. Er wordt intensief samengewerkt met de eerste lijn maar natuurlijk ook andere tweedelijns participanten binnen het LZV.

 

Bijzonderheden
Vincent van Gogh is met 12.000 cliënten de grootste aanbieder van geestelijke gezondheidszorg voor jongeren en volwassenen in Noord- en Midden Limburg en delen van Brabant. Behandeling en begeleiding gebeurt in nauwe samenwerking met cliënten, naasten en familie voor herstel en maximale deelname aan de samenleving. Alles vanuit het motto ‘herstel is haalbaar’.

Adresgegevens

Adres

Postbus 5, 5800 AA Venray

 

Telefoon

0478 52 77 00

 

Website