LZV PACO Conference

Dit voorjaar organiseren het LZV en de PACO de Dutch Veterans Mental Health Conference op donderdag 25 april 2019 in het gebouw van de Basis in Doorn. Het thema van de dag is:

 

Innovatie en inspiratie

Zoals de titel suggereert, heeft de conferentie een nationaal en internationaal karakter. Het belooft een interessante dag te worden met nationale en internationale sprekers met een Nederlands- en Engelstalig deel. 

 

Het doel is het creëren van een platform voor onderzoekers om zorginnovaties te delen en elkaars onderzoeksinspanningen en prestaties te erkennen. We stellen onderzoekers in de gelegenheid elkaar competitief uit te dagen, door mee te dingen naar de prijs van het meest innovatieve onderzoeksidee. We laten ons verder inspireren door internationale opinieleiders, zowel veteranen als wetenschappers. Zo creëren we een jaarlijks brandpunt waarin we samenkomen om onderzoek te bespreken, informatie te verwerven, inzichten en ideeën uit te wisselen, en samen te leren en te werken.

 

Programma

In onderstaand programma vindt u alle beschrijvingen van de presentaties en workshops en een korte toelichting over de sprekers. U kunt het volledige programma hier ook downloaden.

Deel I: Nationale Perspectief
Resultaten lopend onderzoek
Part II: Veterans & International Perspectives
Keynote
Part III: Competition
About the speakers

 

Portretrecht

Tijdens de Dutch Veterans Mental Health Conference kunnen er foto's en/of filmopnames gemaakt worden. Wij willen u wijzen op het portretrecht. Indien u niet in beeld wilt komen, dan kunt u dit 's ochtends aangeven bij de inschrijftafel.

 

Inschrijven

De inschrijving voor deze dag is gesloten. Deelnemen zonder inschrijving vooraf is niet mogelijk. 

 

Over de organisatie 

Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen 
Al meer dan tien jaar garandeert het Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen (LZV) laagdrempelige en toegankelijke, state-of-the-art, kwalitatieve zorg en ondersteuning voor veteranen met uitzendgerelateerde problematiek. Deze heilzame missie heeft als doel veteranen met psychische en psychosociale missie-gerelateerde aandoeningen te genezen en te streven naar een zo optimaal mogelijk ervaren kwaliteit van leven. Het LZV behelst een gespecialiseerd civiel èn militair zorgnetwerk, waarin de participerende organisaties optrekken op gebied van zorg, opleiding, onderzoek en kennisoverdracht, en daarmee als geheel meer zijn dan de som der delen.

 

Programma-adviescommissie voor onderzoek (PACO)
Op het gebied van veteranenonderzoek adviseert de Programma-adviescommissie voor onderzoek (PACO), onderdeel van de Raad voor civiel-militaire Zorg en Onderzoek (RZO), de RZO en het ministerie van Defensie ten aanzien van (de richting van) het wetenschappelijk onderzoek en ontwikkelingen op het gebied van aan uitzending gerelateerde klachten. De PACO organiseert vooraanstaande expertmeetings en adviseert over de wetenschappelijke kwaliteit van nieuwe onderzoeksvoorstellen namens het ministerie van Defensie.

Conference Locatie / Location