LZV PACO Conference

Dit najaar vindt de Dutch Veterans' Mental Health Conference plaats in het gebouw van de Basis in Doorn. Het thema van de dag is:

 

Duurzame Gezondheid: De klacht voorbij

Sommige veteranen worstelen na militaire uitzending met klachten en stoornissen. Doorgaans zijn deze problemen goed te behandelen met evidence-based interventies. Maar soms is dat niet voldoende en blijven veteranen problemen houden. Zij staan dan voor de uitdaging om te leren omgaan met klachten. Volledige genezing in de traditionele zin is dan wellicht niet mogelijk. De veteraan is echter meer dan de som van de klachten. Zijn of haar gehele leefwereld is maatgevend voor gezondheid en kwaliteit van leven. De kunst is eventuele resterende problemen een plek te geven in het dagelijks functioneren en herstel via diverse levensdomeinen te bevorderen.

 

Over deze thematiek gaat de conferentie ‘Duurzame gezondheid: de klacht voorbij’, georganiseerd door het Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen (LZV) en de Programma-adviescommissie voor onderzoek (PACO).

 

Wij nodigen u van harte uit deel te nemen, te leren en discussiëren over nieuwe initiatieven en perspectieven om de gezondheid van veteranen duurzaam te bevorderen.

 

Over dit congres

 

Het doel is van het LZV/PACO congres is het creëren van een platform voor veteranenonderzoekers en beleidmakers om zorginnovaties en onderzoeksinspanningen te delen en daarmee elkaar te inspireren en te netwerken. 

 

We dagen daarnaast onderzoekers uit om mee te dingen naar de prijs van het meest innovatieve onderzoeksidee

 

Speciaal voor onderzoekers is er dit jaar een optionele masterclass voorafgaand aan de start van het congres (10.00-12.00) door Dr. Claudia van Borkulo over netwerkanalyses en de netwerkbenadering van psychopathologie. Bekendheid met basis statistiek wordt verondersteld.

 

 

Programma

In onderstaand programma vindt u alle beschrijvingen van de presentaties en workshops en een korte toelichting over de sprekers. U kunt het volledige programma hier ook downloaden.

Pre-Congres Masterclass
Ontvangst en lunch
Opening en welkom
Lezingen
Onderzoeksideeën
Afsluiting

 

Portretrecht

Tijdens de Dutch Veterans Mental Health Conference kunnen er foto's en/of filmopnames gemaakt worden. Wij willen u wijzen op het portretrecht. Indien u niet in beeld wilt komen, dan kunt u dit 's ochtends aangeven bij de inschrijftafel.

 

Inschrijven

Inschrijven is op dit moment niet mogelijk.
Deelnemen zonder inschrijving vooraf is niet mogelijk. Bent u onverwacht verhindert? Stuur dan een e-mail naar jfg.haagen@lzv-groep.nl.

 

Over de organisatie 

Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen 
Al meer dan tien jaar garandeert het Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen (LZV) laagdrempelige en toegankelijke, state-of-the-art, kwalitatieve zorg en ondersteuning voor veteranen met uitzendgerelateerde problematiek. Deze heilzame missie heeft als doel veteranen met psychische en psychosociale missie-gerelateerde aandoeningen te genezen en te streven naar een zo optimaal mogelijk ervaren kwaliteit van leven. Het LZV behelst een gespecialiseerd civiel èn militair zorgnetwerk, waarin de participerende organisaties optrekken op gebied van zorg, opleiding, onderzoek en kennisoverdracht, en daarmee als geheel meer zijn dan de som der delen.

 

Programma-adviescommissie voor onderzoek (PACO)
Op het gebied van veteranenonderzoek adviseert de Programma-adviescommissie voor onderzoek (PACO), onderdeel van de Raad voor civiel-militaire Zorg en Onderzoek (RZO), de RZO en het ministerie van Defensie ten aanzien van (de richting van) het wetenschappelijk onderzoek en ontwikkelingen op het gebied van aan uitzending gerelateerde klachten. De PACO organiseert vooraanstaande expertmeetings en adviseert over de wetenschappelijke kwaliteit van nieuwe onderzoeksvoorstellen namens het ministerie van Defensie.

Corona maatregelen

In verband met de maatregelen omtrent het coronavirus kan de Dutch Veterans' Mental Health Conference op 23 april niet plaatsvinden. We volgen de ontwikkelingen rondom de maatregelen nauwlettend en houden u hier zo goed mogelijk op de hoogte over een mogelijke nieuwe datum in het najaar voor de Dutch Veterans' Mental Health Conference.

 

Conference Locatie / Location